• تهران، سعادت آباد، خیابان 25 شرقی
  • 09128156014
شما این محصولات را انتخاب کرده‌اید
هیچ محصولی در سبدخرید نیست.

نگاهی اجمالی بر هر آنچه که برای ثبت شرکت به آن نیاز دارید!

نگاهی اجمالی بر هر آنچه که برای ثبت شرکت به آن نیاز دارید!

نگاهی اجمالی بر هر آنچه که برای ثبت شرکت به آن نیاز دارید!

ثبت شرکت در ایران

ثبت شرکت از اعصار قدیم تا به امروز، موضوعی جالب در میان تمدن‌های گوناگون بوده است. آنچنان که در تمدن‌های بابل، اولین نشانه‌های تاسیس شرکت و تنظیم قوانین تجاری به چشم می‌خورد. گذشتگان ما آنچنان با این موضوع به درستی برخورد کرده‌اند که می‌توان رد پای این نبوغ را در مجموعه قوانین حمورابی مشاهده نمود. از این رو، بحث تاسیس شرکت و ثبت آن موضوع آنچنان جدیدی نیست و قدمتی تاریخی دارد. با گذشت زمان و افزایش پیچیدگی‌های زندگی انسان، پیدایش یک سیستم کارآمد برای این منظور انسان را بر این واداشت تا قوانین و مقررات خاصی را برای سرمایه‌داران تنظیم کند. به کمک این قوانین، درهم تنیدگی رابط و داد و ستدها کاهش پیدا کرد و تجار توانستند سودآوری بیشتری را تجربه کنند. مهم نیست که در کجای این کره‌ی خاکی سرمایه‌گذاری خود را آغاز کنید! مجموعه قوانین و فرآیند‌های قانونی وجود دارند که برای ثبت انواع شرکت باید به آنها توجه نمایید.

 

با توجه به نیازهای انسان در عصر جدید، شرکت‌های فراوانی با برعهده گرفتن مسئولیت‌های خاص توانستند گوشه‌ای از زندگی ماشینی بشر را به دوش بکشند. از این رو، به کمک قوانین وضع شده، راه‌های فراوانی برای ثبت انواع شرکت‌ها پدید آمد. به همین سبب، با ثبت شرکت فوری شما عزیزان نیز قادر خواهید بود سودآوریِ سرمایه‌گذاری خود را در حداقل زمان ممکن تجربه کنید. در این مقاله قصد داریم شما عزیزان را با انواع شرکت، مراحل ثبت آنها، قوانین حاکم برای ثبت این شرکت‌ها در ایران و هر آنچه که در این زمینه به شما کمک خواهد کرد، آشنا کنیم. به همین جهت، تا پایان این مقاله با ما همراه باشید تا از تجربیات حقوقی ما در این زمینه بهره‌مند گردید.

ثبت شرکت

انواع شرکت در ایران

ثبت شرکت در ایران همانند سایر کشورها از جمله راه‌های پرطرفدار سرمایه‌گذاری برای علاقه‌مندان به فعالیت در این زمینه است. در این نوع سرمایه‌گذاری، صرف نظر از نوع شرکتی که تاسیس خواهید نمود، ارزش دارایی شما به صورت چشمگیری افزایش پیدا خواهد کرد. از این رو، آشنایی با انواع شرکت، قوانین مربوط به هر یک از آنها، مراحل و چگونگی ثبت یک شرکت و … اهمیت فراوانی دارد. شرکت‌هایی که در ایران اجازه‌ی ثبت و فعالیت دارند عبارتند از شرکت‌های تضامنی، نسبی، سهامی خاص، سهامی عام، مختلط سهامی، مختلط غیر سهامی، تعاونی و شرکت‌هایی با مسئولیت محدود. شرکت‌ تضامنی از حداقل دو شریک(ضامن) تشکیل می‌شود که مسئول تمام مطالبات شرکت هستند. در شرکت‌های نسبی مسئولیت شرکا به نسبت سرمایه‌ی آنها تعیین می‌گردد. در این شرکت‌ها هر شریک به میزان سهام خود می‌بایست در سود و زیان شرکت نقش داشته باشد.

 

در ثبت شرکت با مسئولیت محدود، هر شریک با توجه به میزان آورده‌ی خود نسبت به مطالبات شرکت مسئول خواهد بود. شرکت‌های سهامی خاص حداقل با 3 شریک تاسیس می‌شوند و سهم الشر(میزان سهام) به میزان مساوی بین شرکا تقسیم می‌گردد. در شرکت‌های سهامی عام که با حداقل 5 شریک تاسیس می‌گردند، اشخاص ثالث(عوام) می‌توانند با خرید اوراق سهامی شرکت از منافع شرکت بهره‌مند شوند. شرکت‌های مختلط سهامی و مختلط غیر سهامی تلفیقی از شرکت‌های تضامنی و سهامی خاص هستند. در این دو نوع شرکت، عده‌ای که سهام اصلی شرکت را آورده‌اند می‌توانند پست‌های مهم شرکت را عهده‌دار شوند. حال آنکه شرکای ثالث(افرادی که سهامدار اصلی شرکت نیستند) تنها به میزان آورده‌های خود در شرکت می‌توانند مسئولیت‌های محدودی داشته باشند. جالب است بدانید که اگرچه شرکت‌های تعاونی جزو شرکت‌های تجاری محسوب نمی‌شوند، اما تسویه در آنها مطابق با قوانین حاکم برای شرکت‌های تجاری انجام می‌گیرد.

قوانین مربوط به شرکت‌ها

قوانین ثبت انواع شرکت در ایران

در زمان ثبت و تاسیس یک شرکت، با توجه به نوع آن، مجموعه قوانین و مقرراتی وجود دارند تا سرمایه‌گذاران بتوانند بدون متحمل‌شدن هیچگونه ضرر مالی یا جانی شرکت مورد نظر خود را ثبت نمایند. این قوانین اگرچه تا حدودی عملکرد شرکت‌ها را محدود می‌کنند، اما از بروز هر گونه سوء استفاده جلوگیری می‌نمایند. از این رو، آگاهی از این قوانین به شما عزیزان کمک خواهد کرد تا بدون مواجه با هیچگونه مشکل، شرکت خود را ثبت کنید. به عنوان مثال، تنها افرادی می‌توانند شرکت خود را در ایران ثبت کنند که بیشتر از 18 سال سن داشته باشند. هر یک از شرکت‌هایی که در مبحث پیشین از آنها یاد کردیم، تنها زمانی ثبت می‌شوند که تعداد سرمایه‌گذاران به حداقل تعداد مورد نیاز برای ثبت آن شرکت برسد.

 

برای اینکه استعلام ثبت شرکت شما با موفقیت انجام بگیرد، نیاز است قوانین دیگری را نیز رعایت کنید. هر شرکتی که شعبه‌ی اصلی آن در ایران تاسیس شود، ایرانی به حساب می‌آید. کلیه شرکت‌های ایرانی موظف هستند در چارچوب قوانین جمهوری اسلامی ایران فعالیت کرده و ثبت تقاضا کنند. در غیر اینصورت 100 تا 1000 تومان جریمه خواهند شد. شعب شرکت‌های خارجی در ایران موظف هستند تا حداکثر 4 ماه شعبه شرکت خود را در ایران ثبت کنند. تغییرات مربوط به تعویض مدیران و شرکا باید به اداره ثبت اسناد اطلاع داده شود. شرکت‌های بیمه برای ثبت می‌بایست از قوانین وزارت عدلیه تبعیت کنند. تغییرات در میزان حق الثبت به ازای هر تغییر در میزان سرمایه‌ی اولیه‌ی شرکت به مبلغ پیشین حق الثبت اضافه خواهد شد. اگر مدیران یا نمایندگان شرکت‌های ایرانی یا خارجی فعالیت تجاری یا صنعتی خلاف قوانین ثبتی ایران انجام دهند ملزم به پرداخت جزای نقدی خواهند بود.

مراحل تاسیس شرکت

مراحل ثبت شرکت

پس از پرداختن به انواع شرکت‌ها اکنون زمان آن رسیده است تا شما عزیزان را با مراحل ثبت شرکت آشنا کنیم. از آنجایی که ثبت هر از این شرکت‌ها دارای مراحل خاصی است، در این بخش به بیان مراحلی خواهیم پرداخت که برای ثبت تمامی شرکت‌ها مشترک هستند. شما عزیزان می‌توانید برای آگاهی از جزئیات این مراحل به وب سایت ثبت شرکت‌ها مراجعه کنید. این مراحل مشترک عبارتند از:

 

  1. جمع‌آوری مدارک هویتی، تحصیلی و کاری تمام شرکا به انضمام مدارک مربوط به میزان سرمایه‌ی هر یک برای راه‌اندازی شرکت.
  2. مراجعه به سامانه ثبت شرکت به آدرس http://irsherkat.ssaa.ir ، تکمیل فرم‌های مربوطه و ثبت درخواست تاسیس شرکت.
  3. انتخاب نوع و اسم شرکت. برای اسم شرکت باید 5 اسم فارسی پیشنهاد دهید و هزینه‌ی مشخصی را به حساب سازمان ثبت اسناد واریز کنید.
  4. انتخاب زمینه‌ی فعالیت شرکت و ارائه‌ی مدارک مورد نیاز جهت ثبت شرکتی که برای آن درخواست داده‌اید.
  5. تکمیل مشخصات شرکت اعم از آدرس، شماره تلفن، فکس، آدرس الکترونیک و کد پستی دفتر اصلی شرکت.
  6. انتخاب نوع و مقدار سرمایه‌ی راه‌اندازی شرکت و پرداخت مالیات‌های مربوط به سرمایه.
  7. تکمیل و ارائه‌ی اطلاعات اشخاص حقیقی و حقوقی دخیل در تاسیس شرکت.
  8. ثبت اطلاعات سهامداران و میزان سهام هر یک از آنها.
  9. مشخص‌کردن سمت اشخاص در بازه‌ی زمانی داده شده و تعیین حق امضا در شرکت.
  • ثبت شعب شرکت و وارد کردن اطلاعات روزنامه‌ی شرکت(در صورت وجود شعب دیگر).
  • تنظیم و تکمیل اساسنامه و اظهارنامه‌ی شرکت و بارگذاری کپی برابر اصل آنها در سایت ادراه‌ی ثبت شرکت‌ها.
  • تکمیل مدارک ثبت شرکت(این مرحله در هر نوع شرکت متفاوت است).
  • مطلع‌شدن از وضعیت ثبت شرکت به کمک ابلاغیه‌ی رسمی از سوی سازمان ثبت شرکت‌ها.
  • صدور آگهی در روزنامه برای جذب نیروی کار.

مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت

یکی از موضوعات بسیار مهمی که شما عزیزان در زمان ثبت شرکت با آن مواجه خواهید شد، مجموعه مدارکی است که می‌بایست در زمان ثبت درخواست خود ارائه دهید. با توجه به نوع شرکت، این مدارک می‌توانند متفاوت باشند، اما همچنان مدارکی وجود دارند که لازمه‌ی اعتبارسنجی شرکت شما می‌باشند. سازمان ثبت شرکت‌ها و سایر ارگان‌های مربوطه از این مدارک استفاده می‌کنند و در رابطه با درخواست شما تصمیم‌گیری می‌نمایند. از این رو، در زمان ثبت درخواست خود حتما به این نکته توجه داشته باشید که مدارک مورد نیاز را پیش از ثبت درخواست آماده کنید. حتما قبل از ثبت درخواست خود، یک تا دو نسخه از هر یک از مدارک تهیه نمایید تا در صورت نیاز با مشکلی مواجه نگردید. مدارکی که معمولا برای ثبت درخواست تاسیس شرکت به آنها احتیاج دارید عبارتند از:

 

  1. اساسنامه و اظهارنامه‌ی شرکت.
  2. صورتجلسه‌ی مجمع عمومی موسسین.
  3. آگهی دعوت مجمع موسسین در روزنامه‌های خاص.
  4. صورتجلسه‌ی هیئت مدیره.
  5. کپی شناسنامه و کارت ملی مدیران، موسسان، بازرسان، افراد حقیقی و پاسپورت برای افراد خارجی. در صورت وجود فرد حقوقی نیاز است تا برگه‌ی نمایندگی وی را ارائه نمایید.
  6. گواهی بانکی که نشان دهد حداقل 35% از سرمایه‌ی اولیه مورد نیاز تاسیس شرکت را به حساب ارائه شده از سوی سازمان ثبت شرکت‌ها واریز کرده‌اید.
  7. ارائه‌ی مجوز از سازمان‌های ذیصلاح(در صورت نیاز).
  8. ارائه‌ی تقویم‌نامه‌ی کارشناس رسمی دادگستری.
  9. گواهی عدم سوء پیشینه‌ی مدیران، سرمایه‌گذاران، افراد حقیقی و حقوقی دخیل در شرکت.
  • ارائه‌ی سند مالکیت شرکت.
  • ارائه‌ی اقرارنامه‌ی هیئت مدیره مبنی بر نداشتن سمت دولتی.
  • ارائه‌ی اصل قیم‌نامه در صورتی که یکی از افراد دارای اهلیت نباشد.
  • تقاضانامه‌ای مبنی بر دریافت پروانه تاسیس.
تاثیر میزان سهام شرکا در تاسیس شرکت

هزینه ثبت شرکت

ممکن است برای برخی از شما عزیزان این پرسش به وجود بیاید که آیا ثبت شرکت رایگان نیز امکان‌پذیر است یا خیر؟ برای پاسخ به این سوال اجازه دهید ابتدا به بیان برخی اطلاعات مهم در رابطه با هزینه‌های ثبت شرکت بپردازیم. با توجه به اینکه شرکت شما از چه نوعی است و چه تعداد شریک قرار است در راه‌اندازی شرکت مداخله نمایند، سرمایه‌ی اولیه متفاوت خواهد بود. از این رو، در زمان تاسیس شرکت حتما به وب سایت رسمی ثبت شرکت‌ها مراجعه کنید تا از جدید‌ترین تغییرات در این زمینه مطلع شوید! هزینه‌ی ثبت به طور میانگین به صورت زیر است:

ردیف

نوع شرکت

میزان سرمایه

حق الثبت(ریال)

1

تجاری

تا 2 میلیون ریال از سرمایه، به ازای هر 10 هزار ریال

2000

2

تجاری

تا 4 میلیون ریال مازاد بر 2 میلیون ریال سرمایه اولیه، به ازای هر 10 هزار ریال

100،000

3

تجاری

تا 8 میلیون ریال مازاد بر 4 میلیون ریال مازاد، به ازای هر 10 هزار ریال

70،000

4

تجاری

تا 10 میلیون ریال مازاد بر 8 میلیون ریال مازاد، به ازای هر 10 هزار ریال

40،000

5

تجاری

تا 100 میلیون ریال مازاد بر 10 میلیون ریال مازاد، به ازای هر 10 هزار ریال

30

6

تجاری

از 100 تا 500 میلیون ریال مازاد

500،000

7

تجاری

بیشتر از 500 میلیون ریال مازاد

700،000

8

غیر تجاری

تا 2 میلیون ریال سرمایه

5000

9

غیر تجاری

از 2 تا 10 میلیون ريال سرمایه

7500

10

غیر تجاری

از 10 تا 100 میلیون ریال سرمایه

10،000

11

غیر تجاری

بیشتر از 100 میلیون ریال سرمایه

20،000

12

 

حق الثبت مربوط به ازدیاد سرمایه

متغیر

13

 

شرکت‌های تعاونی روستایی، سازمان تعاون کادر نیروهای مسلح، شرکت‌های دولتی کشاورزی و کشت و صنعت

معاف

موسی ظهیری

موسی ظهیری

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ، و با استفاده از طراحان گرافیک است، چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است.

یک پاسخ بگذارید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.