اعسار : با توجه به اینکه در مقاله دادخواست اعسار به صورت مفصل به این موضوع پرداختیم ، در این مقاله ، شش نکته کاربردی را مطرح می کنیم .
اعسار
در تعریف باید گفت ، اعسار به معنای عدم کفایت دارایی جهت پرداخت هزینه های دادرسی یا بدهی (دیون) و مبلغ محکومیت فرد می باشد. مفهومی کاربردی که در این مقاله جهت آگاهی بیشتر شما، به نکات کاربردی آن می پردازیم.
همچنین در مقاله حکم اعسار به مهمترین سوالات مخاطبان که از وکلای دادگستری موسسه حقوقی اترس پرسیده اند ، پرداخته ایم. بنابراین برای آشنایی بیشتر با نکات کاربردی پیشنهاد میکنیم ، علاوه بر این مقاله ، دو مقاله ای که اشاره شد را مطالعه فرمایید.
شرایط و مدارک لازم برای طرح دعوای اعسار
۱- شرایط و مدارک لازم عبارت است از: استشهادیه کتبی با شهادت دو شاهد معتبر و مطلع از شرایط معیشتی (درآمدی که شخص ، با آن زندگی خود را میگذراند) فرد مدعی ، لیست کلیه اموال منقول و غیر منقول و کلیه حساب های بانکی فرد مدعی ، فهرست کلیه نقل و انتقال های مالی متقاضی ظرف یک سال قبل از طرح این دادخواست.
شهادت شاهد در اعسار
۲- لازم به ذکر است شاهد ها باید علاوه بر آگاهی از هویت، شغل و میزان در آمد مدعی ، از نحوه امرار معاش وی و اینکه به جز مستثنیات دین، اموال دیگری دارد یا خیر اطلاع کافی داشته باشند. اگر شاهدها، فاقد شرایط لازم برای شهادت باشند، طرف مقابل دعوا می تواند ایشان را جرح نماید (اعتبار شهادت ایشان را زیر سوال ببرد)
بنابراین شاهدان می بایست جزئیات این اطلاعات را داشته باشند و حرف های متضاد با هم نزنند چون ممکن است قاضی پرونده از هر شاهد به صورت جداگانه سوال بپرسد، تا بتواند تناقضات حرفهای آنها را بهتر کشف کند.
بیشتر بدانیم : چگونه اعسار بدهکار مالی اثبات میشود؟
۳- مهلت تقدیم دادخواست اعسار از پرداخت محکوم به(برای آشنایی با تفاوت اعسار از پرداخت محکوم به و اعسار از هزینه دادرسی به مقاله دادخواست اعسار مراجعه کنید)، سی روز از تاریخ ابلاغ اجراییه می باشد که مانع جلب و بازداشت محکوم علیه (شخصی که حکم علیه او صادر شده است) می شود اما اگردادخواست مذکور خارج از مهلت سی روزه طرح شود برای جلوگیری از جلب، محکوم علیه باید وثیقه متناسب با مبلغ بدهکاری را به دادگاه ارائه نماید و گرنه بازداشت می شود.
بنابراین دقت داشته باشید ، رعایت مهلت ۳۰ روز از اهمیت بالایی برخوردار هست و در صورتیکه در این مدت ، دادخواست مطرح شود ،تا پایان رسیدگی دادگاه بدوی و تجدیدنظر به وضعیت اعسار، بدهکار جلب نمی شود .
چرا گرفتن مشاوره حقوقی در اعسار ضروری است؟
همانطور که بارها اشاره کردیم منظور ما از مشاوره حقوقی ،صرفا مشاوره با وکیل دادگستری است .
قبول وکالت وکیل اعسار از خواهان دعوی اعسار به جز موارد خاص ، به دو دلیل پیشنهاد نمی گردد.
اولا اینکه شخصی که مدعی اعسار است ، معمولا توان پرداخت حق الوکاله را ندارد و ثانیا حتی اگر توان پرداخت حق الوکاله را داشته باشد ، از آنجا که داشتن وکیل ممکن است دلیلی بر معسر نبودن شخص تلقی گردد ، به جز موارد خاص پیشنهاد می گردد به جای ورود وکیل در پرونده از مشاوره حقوقی وکیل استفاده شود.
در این مشاوره ، دفاع مناسب در پرونده بررسی می گردد و نکات مهمی که نقش مستقیم در پیروزی در پرونده دارند ، عنوان می گردد.
تعدیل اقساط
۴- اگر اعسار فردی به موجب حکم قطعی دادگاه پذیرفته شود آن فرد می تواند با تقدیم دادخواست تقاضای تعدیل اقساط را نماید.
تعدیل اقساط هم به معنی افزایش دادن و هم به معنی کاهش دادن اقساط است . به عنوان مثال شخصی که قبلا اعسار او اثبات شده است ، اموالی را به ارث می برد و وضعیت بهتری پیدا میکند اما قبل از اطلاع و توقیف طلبکار، آن اموال را با معامله به قصد فرار از دین به دیگری منتقل میکند .در اینجا با توجه به بهبود وضعیتی مالی ای که برای بدهکار پیش آمده ، طلبکار میتواند دادخواست تعدیل اقساط را بدهد و همچنین اگر قیمت سکه بهار آزادی افزایش یابد و شوهر مکلف است هر چند ماه یک بار یک سکه به زوجه بدهد . در این حالت زوج (مرد) میتواند دادخواست تعدیل اقساط را بدهد.
تماس برای مشاوره حقوقی اعسار
اعسار اشخاص حقوقی
۵- اشخاص حقوقی و تجار نمی توانند طرح دعوای نمایند و باید دادخواست اعلام ورشکستگی طرح نمایند.
شرایط حضور وکیل دادگستری در دعوی اعسار
۶- مطابق نظریه مشورتی شماره ۳۷۸۹/۷ اداره حقوقی قوه قضاییه، صرف داشتن وکیل نمی تواند باعث رد دعوای اعسار شود اما توصیه ما در اترس این است که با توجه به اینکه شخصی که تمکن مالی لازم را دارد وکیل اختیار میکند ، در این دعوی از وکیل دادگستری استفاده نکنید ، اما با توجه به پیچیدگی های خاص دعوی اعسار، در مشاوره حقوقی و تنظیم لایحه و دادخواست از خدمات حقوقی اترس استفاده بگیرید.
اترس همراهی
قابل اتکا