Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the woocommerce domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/vakilchi/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114

Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the polylang domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/vakilchi/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114
رضایت شاکی در جرم ربا - فاتک
  • تهران، سعادت آباد، خیابان 25 شرقی
  • 021-1234567
شما این محصولات را انتخاب کرده‌اید
هیچ محصولی در سبدخرید نیست.

رضایت شاکی در جرم ربا

رضایت شاکی در جرم ربا

رضایت شاکی در جرم ربا


در جرم ربا و روند شکایت از ربا دهنده در  مواردی ممکن است منجر به رضایت شاکی در جرم ربا و رشوه شود با ما همراه باشید تا این موضوع را از منظر قانون بررسی کنیم .

آیا در صورت رضایت شاکی پرونده ربا متهم جرم ربا تبرعه می شود؟ رضایت شاکی در جرم ربا چه تاثیری در روند پرونه خواهد داشت؟

در یک تقسیم بندی کلی، می توان جرایم را به جرایم قابل گذشت و جرایم غیر قابل گذشت تقسیم بندی نمود. منظور از جرایم قابل گذشت، جرایمی هستند که در آن ها شاکی پرونده می تواند از حق خود نسبت به پیگیری یک جرم، صرف نظر کند، اما جرایم غیر قابل گذشت، جرایمی هستند که مراجع قضایی مجاز به استناد به رضایت شاکی در امر تعقیب و محاکمه و اجرای حکم را نداشته و نمی تواند به استناد رضایت شاکی، تعقیب و محاکمه را متوقف کند.

با این حال، همانطور که گفته شد، در جرایم قابل گذشت، می توان با رضایت شاکی، از پیگیری جرم جلوگیری نمود یا آن را متوقف ساخت. در این میان، ممکن است که این سوال برای برخی افراد مطرح شود که نحوه و چگونگی گرفتن رضایت شاکی به چه صورتی است و شرایط آن چه می باشد؟

ربا چیست؟

طبق قانون ۵۹۵ قانون مجازات اسلامی هرگونه توافق میان دو یا چند شخص که براساس قرض، بیع، صلح و امثال بسته شود و در ازای جنس یا خدمات مورد نظر مبلغی اضافه دریافت شود ربا محسوب می‌شود و فردی که مرتکب این خطا شده است را رباخوار می‌نامند. سود، نزول یا بهره از جمله کلماتی هستند که مراجع قضایی جهت تعریف و نام‌گذاری این جرم از آن‌ها استفاده می‌کنند. شایان ذکر است که با راه های اثبات ربا خواری راحت‌تر می‌توان مجرمان را شناخت.

جرم ربا قابل گذشت است؟

از آن‌جا که ربا جزو جرم‌های برهم زننده نظم عمومی محسوب می‌شود غیر قابل گذشت است و در‌صورت مرتکب شدن به این جرم دادگاه مجازات خاصی را برای آن در نظر خواهد گرفت. بنابراین پاسخ به این سوال که آیا جرم ربا قابل گذشت است؛ خیر است.

جرم ربا درجه چند است؟

مطابق قوانین مجازات اسلامی و مجازات زندان ربا جزو جرم‌‌های درجه ۶ به‌حساب می‌آید. نکته حائز اهمیت در خصوص این جرم آن است که چنانچه متهم قبل از ثابت شدن جرمش از گناه برگشته و توبه کند مجازات تعزیری برای وی لغو خواهد شد. البته این بدان معنا نیست که توبه مجرم او را از پس دادن ضرر و زیان منع می‌کند، بلکه باید تمام پول مورد نظر را در زمان مقرر به فرد شاکی بازگرداند. این امر یکی از شرایط اثبات ربا است که باید توسط دادگاه مرجع بررسی و به طرفین ابلاغ شود.

جرم ربا مشمول مرور زمان میشود؟

مرور زمان هیچ تاثیری بر جرم ربا ندارد و در واقع مشمول گذشت زمان نخواهد شد. در واقع ربا جزو آن دسته از جرم‌هایی به‌حساب می‌آید که زمان بر مجازات آن تاثیری ندارد و مجرم در هر زمان موظف به تبعیت از رای دادگاه است. بنابراین در پاسخ به این سوال نیز که جرم ربا مشمول مرور زمان می‌شود باید گفت که زمان هیچ تاثیری در جرم ربا نمی‌گذارد.

ربا جرم مطلق است یا مقید؟

براساس ماده ۵۹۵ قانون مجازات اسلامی سال ۱۳۵۷ چنانجه شخصی به قصد معامله ربوی صرفا جهت اغوای دیگری پیشنهاد به ربا دهد اما به نتیجه خاصی نرسیده باشد و معامله‌ای صورت نگیرد ربا مقید بوده و قصد فرد نیز جرم تلقی نخواهد شد. مطابق با نظر هر وکیل ربا و جرایم اقتصادی نیز این امر کاملا مقید به‌حساب می‌آید.

 

 

5/5 – (1 امتیاز)

نوشته رضایت شاکی در جرم ربا اولین بار در وکیل پایه یک دادگستری|دفتر وکالت دادفر در تهران. پدیدار شد.



Source link

موسی ظهیری

موسی ظهیری

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ، و با استفاده از طراحان گرافیک است، چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است.

یک پاسخ بگذارید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/vakilchi/public_html/wp-includes/functions.php on line 5464

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/vakilchi/public_html/wp-includes/functions.php on line 5464